about imageW

Biografie

Korneel Evers (1979) is acteur en cabaretier. Tot 2015 vormt hij samen met Arjan Smit en Chris King Perryman het succesvolle cabarettrio Brokstukken. Na de tournee van hun laatste show Heavy Balls, besluit Korneel te stoppen om tijd vrij te maken voor film-, tv- en andere theaterprojecten.

 

Korneel speelt één van de hoofdrollen in de Telefilm Rabarber (2014) van Marc de Cloe, winnaar van de Emmy Kids Award categorie Beste Televisiefilm, en De Heineken Ontvoering (2011), de verfilming van de grootste en bekendste ontvoeringszaak in Nederland. Ook is hij te zien in films als Feuten, De Sterkste Man van Nederland, Het mooiste wat er is, Hellingproef en Het Hart van Hadiah Tromp. Daarnaast speelt hij een van de hoofdrollen in de jeugdserie Trollie, genomineerd voor een TV –beeld 2015 categorie Beste Jeugdprogramma, en de kinderserie Poesjes van de VPRO. Hij speelt vaste bijrollen in tv-series als Zwarte Tulp (seizoen 1), Vrolijke Kerst en Feuten (seizoen 2).

 

Als fervent FC Utrecht fan is Korneel wekelijks te zien bij RTV Utrecht om De ode aan .. te brengen. Korneel heeft de opnames van een nieuwe dramaserie in regie van Erik de Bruyn afgerond (release 2019) en is te zien in de kerstfilm All you need is love.